Agnes Lindberg

Sångerska, sångpedagog och körcoach/körledare, utbildad på Kungliga Musikhögskolans klassiska solistlinje, examen 2008. Agnes är en aktiv och mångsidig sångerska med en mycket bred repertoar: allt ifrån oratorier, kammaropera och romanser till jazz, visa och folkmusik. Hon har ett stort tonomfång och god förmåga att anpassa sin röst och laborera med den i de olika genrerna.
Agnes medverkar som solist i många skilda sammanhang. Inom den klassiska genren är hon oftast sopran, ibland även mezzosopran. Hon sjunger med jazztrio, storband samt framförallt med maken Olle i duo A&O.
Hon har stor ensemblevana och är en av medlemmarna i renässans- och barockensemblen Strängnäs Stadspipare. Hon har även sjungit i Radiokören, Eric Ericsons kammarkör, vokalensemblen Alauda, i den flerfaldigt prisbelönta sceniska kören Vono (tidigare Voces Nordicae) samt i många andra ensembler. Hon har också skrivit en lång rad arrangemang för kör och vokalensemble. Som körcoach hjälper Agnes körer att hitta närvaro, uttryck och bättre sångteknink. Med sprudlande energi, kunskap om många genrer och en stor portion humor plockar Agnes fram det bästa hos körsångarna och får dem att musicera medvetet, avspänt och med hela kroppen.
Under en kördag eller ett seminarium med Agnes får kören mycket matnyttig kunskap och många goda skratt, vilket också ger bra teambuilding!

Sedan 2014 är hon konstnärlig ledare för Gideonsbergs Vokalenseble i Västerås. Se

www.gideonsbergsvokalensemble.se

Agnes undervisar även i sång privat.
Dessutom har Agnes en annan talang: som konstnär och illustratör -bland skapelserna finns ett flertal målningar till bl. a. skivomlag, logotyper, affischer och dylikt. Se "illustrationer".